Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Αυτοκριτική αντί editorial

του μιντιάκια 11
 Στη ζωή συχνά κάνουμε λάθη. Μεγάλα ή μικρά, δεν έχει σημασία, τα λάθη είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξουν ή έστω θα συνυπάρξουν μαζί με τα θετικά επακόλουθα των πράξεων μας. Το σημαντικό ,όμως, είναι να μπορούμε να τα εντοπίσουμε, να εστιάσουμε σ' αυτά και να τα διορθώσουμε.
 Ασχολούμενος με το blogging τα τελευταία δύο χρόνια ήρθε η στιγμή που είπα: '' ώπα μάγκα, παρ' το αλλιώς''. Σε μια προσπάθεια να αυξηθεί το αναγνωστικό κοινό του blog μου υπέπεσα στην παγίδα της συνεχής ροής -ασήμαντων εν πολλοίς- πληροφοριών και ειδήσεων μέσα από διαδοχικές copy-paste αναρτήσεις. Τελικά το blog που διηύθυνα κατέληξε να είναι κάτι άλλο από αυτό που είχα οραματιστεί όταν ξεκινούσα: ένας χώρος έκφρασης, προβληματισμού και  ανταλλαγής απόψεων. Αντ' αυτού μετετράπη σε μια αξιόλογη πλην όμως ψυχρή ''μηχανή'' σερβιρίσματος ειδήσεων, ενώ το μεράκι της ενασχόλησης με το blog έδωσε τη θέση τουσε μια μηχανική δραστηριότητα που κατά βάθος βαριόμουν αφόρητα. Και όλα αυτά γιατί έκανα εκπτώσεις. Εκπτώσεις σε αυτά που πίστευα, εκπτώσεις σ' αυτά που εξέφραζα,  εκπτώσεις στα θέματα με τα οπόια καταπιανόμουν. Τελικά το blog κατέληξε να θεωρείται μεν πετυχημένο , χωρίς όμως προσωπικά να με ικανοποιεί αφού δεν είχε κάποια ιδιαίτερη ταυτότητα ή οτιδήποτε που να το κάνει να ξεχωρίζει.
 Νομίζω όμως παιδιά -και απευθύνομαι στους συνοδοιπόρους από τα παλιά- πως ήρθε η ώρα να επανορθώσουμε. Η ώρα να δημιουργήσουμε ένα διαδικτυακό χώρο που να μας εκφράζει και να απηχεί τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας. Ένα ιστολόγιο που δε θα είναι μία από τα συνηθισμένα, αλλά που αντιμετωπίζοντας την επικαιρότητα, την καθημερινότητα και -εν γένει- τη ζωή αλλιώς θα έχει κάτι...
...να προσφέρει στους αναγνώστες του. Είτε αυτό είναι μια νέα αντίληψη των πραγμάτων και ένα παράθυρο σ' ένα κόσμο πέρα από τον προφανή, είτε απλώς μια οπτική γωνία που μέχρι τώρα είχε ξεφύγει της προσοχής μας. Ελάτε να φτιάξουμε όχι ένα ακόμη blog, αλλά το blog. To δικό μας blog. Κι σεις με τη σειρά σας το δικό σας blog μέσα από τα σχόλια που θα είναι πάντα ανοικτά και αλογόκριτα. Στόχος μας ένας χώρος που θα ακούγονται κάθε λογής φωνές -μπάσες ή λεπτές, βραχνές ή διαπεραστικές- με μόνο κοινό χαρακτηριστικό ότι θα προσπαθήσουν να μας βοηθήσουν να δούμε πέρα από το προφανές.
 Το εγχείρημα και ακούγεται και είναι δύσκολο, η δε επιτυχία του θα φανεί στο χειροκρότημα.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mιντιάκια καλή αρχή στη νέα σου προσπάθεια!

kanonieris είπε...

s efxomai apo kardias kalh arxh file!!!

μιντιάκιας 11 είπε...

σας ευχαριστω πολυ παιδια, να στε καλα.
και να μας διαβαζετε!!!

geomancer είπε...

Kalh arxh re.!

kanonieris είπε...

enoeite afto mediakia!!!k esy to idio...:p

μιντιάκιας 11 είπε...

thanks geo
kanonieri de feygw... :p

geomancer είπε...

ap ta coala dn stamatas,etci.?

μιντιάκιας 11 είπε...

ohi giwrgo etoimazw sta coala - giati edw eimaste sovaroi:P- hristougenniatiko xefantwma!

geomancer είπε...

h vasilikh eimai
aaa wraia(gia t sxolio s lew)

μιντιάκιας 11 είπε...

a ok twra to epiasa xaxaxa

geomancer είπε...

mintiaka 11 9elw na s pw....alla oxi apo edw... afora coala...

geomancer είπε...

8a zhthsw ap tn kanioneri t msn s
ok.?

kanonieris είπε...

eisai atyxos...pira kainourio pc k dn exw kanena msn...:p

Gorilaki είπε...

Καλή αρχή στο νέο σας ξεκίνημα. Θα σας επισκεπτόμαστε τακτικά.

tacoalatipota.blogspot.com είπε...

ευχαριστουμε πολυ γοριλάκι
μιντιακιας 11

caramellitsa είπε...

kalh mas arxh!!! euxaristoume olous g tis euxes sas elpizoume na antallassoume apopseis k na sas aresoun ta 8emata pou 8igoume :D

Ανώνυμος είπε...

kali arhi!!!!!!!!!!!!!!
kai makari na petihei i prospathia

pink pleasure είπε...

polu m arese h aytokritikh sou..pragmatika sas eyxomai o,ti kalytero!!skIIIsteee!!!xD :)

tacoalatipota.blogspot.com είπε...

ευχαριστω pink pleasure
και φυσικα περιμενουμε τα πικαντικα σχόλια σου!!!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά προβλέπω ότι το blog θα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία γιατί είναι εξαιρετικό! Πραγματικά περιμένω να δω αυτό το παρεΐστικο κλίμα που υπήρχε στα κοάλα 1 χρόνο πριν. Εγώ πάντως το πρόσθεσα στη λίστα του "tistheosmegas" για να έρχονται όλο και περισσότεροι! Να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά το Gorilaki που το δημοσίευσε όπως και τους διαχειριστές από όλα τα blogs που έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται αναγνώστες!

μιντιάκιας 11 είπε...

εννοειται πως τους ευχαριστουμε
και εννοειται πως για σενα η πορτα ειναι παντα ανοικτη!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν θα το σκεφτώ και θα σου πω :)

μιντιάκιας 11 είπε...

πες μου οποτε θες εδω η msn

Ανώνυμος είπε...

Ok

Von είπε...

ante kalh arxh na doume pws tsoulaei

perastikos είπε...

Νομίζω πως έρχεσαι στα λόγια μου φίλε μιντιάκια ;)
Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σου, κι εγώ εξέφρασα παρόμοιους προβληματισμούς. Θέλω να προσθέσω ότι όσα μπλογκ ακολουθούν το δρόμο των site (σσ. αναδημοσιεύσεις) ναι μεν μπορεί να έχουν εξασφαλισμένη την επιτυχία, αλλά δεν υπάρχει κανένα νόημα-συμφέρον μέσα από ένα τέτοιο "σκεπτικό".

Αυτό που προσπαθείτε να δημιουργήσετε εδώ μέσα είναι αξιόλογο και πιστεύω ότι μπορεί να πάει μπροστά. Το σημαντικό είναι να σας κάνει εσάς ευτυχισμένους, γεμάτους. Καλή αρχή!

μιντιάκιας 11 είπε...

σε ευχαριστουμε πολυ περαστικε
περιμενουμε τις ποαρατηρησεις σου για να διορθωνομαστε αλλα και να ανταλλαζουμε προβληματισμους και ανησυχιες