Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Οι απεργίες και οι... καλοθελητές.

του SeaWolf

    Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τον τελευταίο χρόνο τις αντιδράσεις όταν μία κινητοποίηση λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα και πραγματικά έχω εξοργιστεί. Κάθε λίγο βγαίνουν δημοσιογράφοι, μεγαλέμποροι και άλλοι παρατρεχάμενοι και δηλώνουν με ύφος ότι αυτές οι εικόνες θα βλάψουν τη χώρας μας στο εξωτερικό και θα καταστραφεί ο τουρισμός μας.
    Είμαστε σοβαροί; Μήπως κάποιοι μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας; Δηλαδή οι άλλοι λαοί που απεργούν δεν ενδιαφέρονται για τον τουρισμό τους ή μήπως έχουν πιο σοβαρά προβλήματα στη χώρα τους; Δείτε τι γίνετε στη Γαλλία τους τελευταίους μήνες, όλοι είναι στους δρόμους για το συνταξιοδοτικό. Στην Ισπανία νέκρωσαν τα αεροδρόμια για κάποιες μέρες τον Αύγουστο λόγο της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Απεργίες γίνονται καθημερινά ακόμα και στις “ανώτερες” Αγγλία και Γερμανία!
    Αναρωτιέμαι λοιπόν εγώ... αυτοί οι λαοί δεν έχουν τουρισμό; Θα το πω ωμά... ο τουρισμός στην Ελλάδα από το μόνο που βλάπτεται είναι από τη συμπεριφορά της πλειοψηφίας των ξενοδόχων και των καταστηματαρχών που προσπαθούν με κάθε τρόπο να κοροϊδέψουν τα “Αμερικανάκια”.
    Ούτε εγώ συμφωνώ με αρκετές κινητοποιήσεις αλλά δεν γίνετε να κατηγορούμε πάντα αυτούς που απεργούν για την “καταστροφή της τουριστικής βιομηχανίας” της Ελλάδας. Είμαι εγώ τόσο παράλογος ή μήπως κάποιοι προσπαθούν να μας φορτώσουν ενοχές;

2 σχόλια:

μιντιάκιας 11 είπε...

σε καθε απεργια τα καναλια στρεφουν τις καμερες στους τουριστες , αδιαφορωντας για τους απεργους και τα αιτηματα τους. αυτο μονο στην ελλαδα γινεται. δηλαδη σε αντιστοιχες κινητοποιησεις στο εξωτερικο το μικροφωνο δινεται στους απεργους για να αναδειχθει ο απεργιακος παλμος, κι οχι στους οπους τουριστες. αλλα εδω ολα λειτουργουν αλλιως.

caramellitsa είπε...

se olh thn Eurwph an paei kaneis 8a pesei se kapoia apergia,ennoeitai pws den einai euxaristo,ennoeitai pws einai talaipwria alla ofeiloun oi touristes na to sevastoun...edw apla eimaste eidikoi stous laikismous,gi auto ksafnika kaigomaste toso polu gia ta mnhmeia k ton tourismo mas..