Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Μητρόπουλος-Αμυράς: Η μέρα με τη νύχτα...

του μιντιάκια 11
 Ο πρώτος κατεβαίνει ως υποψήφιος περιφερειάρχης στην Αττική με το συνδυασμό ''ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ'', υποστηριζόμενος από τον Συνασπισμό. Ο δεύτερος κατεβαίνει ως ανεξάρτητος και διεκδικεί το δήμο της Αθήνας με το συνδυαμό ''ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ''. Και οι δύο σε λιγότερο από 24 ώρες θα διεκδικήσουν -για διαφορετικές βέβαια θέσεις- την ψήφο των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Αυτό βέβαια φαίνεται πως είναι το μοναδικό κοινό τους στοιχείο.
  Βλέπετε οι δύο υποψήφιοι επέλεξαν εντελώς διαφορετική τακτική καθ' όλη της διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με στόχο την προώθηση της υποψηφιότητας τους. Ο Αλέξης Μητρόπουλος θεώρησε σκόπιμο να μην αφήσει γειτονιά του λεκανοπεδίου που να μη γεμίσει με αφίσες του. Σε κολώνες, σε στάσεις λεωφορείων, σε τοίχους και στασίδια, όπου κι αν γυρίσεις το κεφάλι σου θα αντικρίσεις αφίσες και προεκλογικό υλικό, με το οποίο ο γνωστός εργατολόγος σε καλεί να στηρίξεις το συνδυασμό του και να καταψηφίσεις το μνημόνιο. Καλό και ''άγιο'' το μήνυμα που περνάει αλλά ο σκοπος αγιάζει τα μέσα; Μάλλον ο κύριος Μητρόπουλος μέσα στο άγχος της εκστρατείας του λησμόνησε πως το κόμμα που τον στηρίζει είναι ο Συνασπισμός. Ο Συνασπιμός της Αριστεράς, των κινημάτων και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ.
 Στον αντίποδα ο Γιώργος Αμυράς . Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής επέλεξε να μη τυπώσει ούτε μια......προεκλογική αφίσα, ούτε ένα φέιγ βολάν. Αντ' αυτού χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να προωθήσει την υποψηφιότητα του, γνωρίζοντας τη μαζικότητα και τη διεισδυτικότητα του internet και του facebook ιδίως στους νέους ανθρώπους. Μ' αυτό τον τρόπο αφ' ενός εξοικονόμησε ένα σημαντικό ποσό που ουσιαστικά θα σπαταλούσε - αφού για να είμαστε και ρεαλιστές δεν υπήρχει πιθανότητα να νικήσει τα ''θηρία'' και  να εκλεγεί  δήμαρχος-, αφ' ετέρου δε ρύπανε την Αθήνα ούτε στο ελάχιστο.
Και σας ρωτώ. Ποιoς από τους δύο είναι πιο οικολόγος ή έστω ποιος ενήργησε πιο οικολογικά στην προκειμένη περίπτωση;

2 σχόλια:

caramellitsa είπε...

eimai toso anti8eth sto na gemizoun xartoures olh thn polh oute ixnos oikologikhs suneidhshs..pote den to katalava..k sa na mn eftane auto ta skorpane kiolas kai oloi oi dromoi einai mes sta skoupidia ..aparadekto..

SeaWolf είπε...

stn eisodo ts polukatoikias mas an dn kaneis slalom 8 fas toumpa apo t xartoura...