Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Δε γίνεται και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος...

του μιντιάκια 11
Δευτέρα βράδυ κι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έχει καλεσμένους στην εκπομπή του τους κύριους Ψωμιάδη και Μπόλαρη, υποψήφιους περιφερειάρχες κεντρικής Μακεδονίας. Ενώ η συζήτηση εξελίσσεται, ο γνωστός δημοσιογράφος ζητά από τους δύο πολιτικούς να σχολιάσουν τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, μέσα από την οποία ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. καλεί -με αφορμή την άνοδο των ποσοστών του Κ.Κ.Ε.- τους υποστηρικτές του καπιταλιστικού συστήματος (βλ. τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων) σε συστράτευση γιατί σε λίγο, όπως ισχυρίζεται, ''θα μας κυβερνήσουν οι μπολσεβίκοι''.
Δεδομένης της μεγάλης εριστικότητας της παραπάνω δήλωσης, αλλά και της παρότρυνσης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είναι προφανές ότι οι δύο υποψήφιοι πρόκειται να την καταδικάσουν, ή εν πάσει  περιπτώσει να διαφοροποιηθούν από αυτή. Τον λόγο παίρνει πρώτος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος  πράγματι εκφράζει τις διαφωνίες του για την επιλογή της συγκεκριμένης λέξης, την οποία και χαρακτηρίζει ως ακραία, υποστηρίζοντας πως οι κομμουνιστές είναι άξιοι να προσφέρουν για την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία γενικότερα στον ίδιο βαθμό με όλους τους άλλους.. Αμέσως όμως σπεύδει να διευκρινίσει ότι κατά τ' άλλα ο ίδιος είναι μεγάλος φαν του Άδωνι Γεωργιάδη και ότι τον πάει πολύ.
Στο σημείο αυτό κάθε νοήμων τηλεθεατής μπορεί να αντιληφθεί την αντίφαση που υποβόσκει στα λεγόμενα του κύριου Ψωμιάδη. Αντίφαση που κάνει μπαμ και εδράζεται στην ανάγκη του υποψήφιου περιφερειάρχη να ρίξει γέφυρες με την αριστερά, ταυτόχρονα όμως να κάνει παιχνίδι και στην έδρα του, στα δεξιά... και γιατί όχι και ακόμα δεξιότερα.
Δυστυχώς η τακτική αυτή, η τακτική του βάζω στο μίξερ...
...κάθε λογής ιδεολογικοπολιτικό χαρακτηριστικό και τα χτυπάω όλα μαζί μέχρι να προκύψει ένα κράμα... ''υπερκομματικό'', βρίσκει έρεισμα σε όλο και περισσότερους πολιτικούς, σε μια προσπάθεια να διευρύνουν το ακροατήριο τους και να εξασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση στο κοινό. Και μπορεί μ' αυτό τον τρόπο να κερδίζουν μερικούς αναποφάσιστους ή ευκολόπιστους ψηφοφόρους, ταυτόχρονα όμως δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι συνειδητοποιημένοι πολίτες τους γυρνούν την πλάτη και τους απαξιώνουν. Όταν ,λοιπόν, με το καλό οι κύριοι πολιτικοί θελήσουν να δουν τι έφταιξε και οι μισοί Έλληνες απείχαν από τις εκλογές, ας έχουν υπόψη τους ότι ο κόσμος έχει πλέον αηδιάσει από τα μικροκομματικά πολιτικάντικα παιχνίδια τους.

ΥΓ. Το παραπάνω άρθρο σε καμία περίπτωση δεν έχει ως στόχο να πλήξει την εικόνα του Παναγιώτη Ψωμιάδη ενόψει και της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, πόσο μάλλον όταν η ανάγκη αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής μέσω της καταψήφισης του κυβερνητικού υποψηφίου είναι προφανής.. Αντίθετα, με αφορμή τον κύριο Ψωμιάδη επιχειρεί να καυτηριάσει μια παλαιοκομματική νοοτροπία που υποτιμά την κοινή νοημοσύνη και απομακρύνει τον κόσμο από την πολιτική.