Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα;

του μιντιάκια 11
 3 μέρες μετά τη γνωστή σε όλους πλέον διακαναλική , όπου ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο ελπίδας κι όχι διαμαρτυρίας και 10 μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές με τους περισσότερους υποψήφιους δήμαρχους και περιφερειάρχες να τάζουν πολλά -εφικτά και ανέφικτα- είναι απορίας άξιο αν υπάρχει έστω και ένας νοήμων - και νομοταγής- Έλληνας που να μπορεί να ατενίζει το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία.
 Όσον αφορά τα ζητήματα διαχείρισης από την κεντρική πολιτεία, υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πως ανεξαρτήτως του μηνύματος των προσεχών εκλογών, ανεξαρτήτως αυτής, της επόμενης ή και των προσεχών κυβερνήσεων, η χώρα αυτή μαζί με τους κατοίκους της θα καταφέρουν να ευημερήσουν; Ότι θα αναπτυχθεί η ανύπαρκτη βιομηχανία, θα βελτιωθεί το κάκιστο σύστημα της ''δωρεάν'' εκπαίδευσης, θα δωθούν λύσεις στις σπατάλες και την κακοδιαχείριση στα νοσοκομεία ή θα ανακτήσουμε τη χαμένη εθνική μας κυριαρχία;
 Από την άλλη όσο έχει να κάνει με τα αυτοδιοικητικά, μετά τις εκλογές -λόγω Καλλικράτη και άλλων παραμέτρων- τα πράγματα μόνο εύκολα δε θα είναι. Γιατί κακά τα ψέματα είναι πολύ δύσκολο -ανεξαρτήτως δημάρχου- να διευθετηθεί το ζήτημα με τους μετανάστες και το παραεμπόριο στην Αθήνα. Εξίσου δύσκολο να προχωρήσει η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης που για δεκαετίες έχει μείνει πίσω, πόσο μάλλον τώρα που τα ήδη στενά οικονομικά περιθώρια δείχνουν...
...να στενεύουν ακόμη περισσότερο. Στην ίδια μοίρα και ο Πειραιάς, οι έμποροι του οποίου όσο και να διαμαρτύρονται δύσκολα θα δουν άσπρη μέρα αν αναλογιστεί κανείς ότι ήδη προωθείται η δημιουργία μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων πέριξ του λιμανιού, όπου οι τουρίστες θα ''μαντρώνονται'' παιρνώντας το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους ''εσώκλειστοι''. Στη δε ξεχασμένη ελληνική περιφέρεια τα προβλήματα είναι ακόμη περισσότερα.
 Κινούμενοι λοιπόν σ' αυτό το συρμό που έχουμε επιλέξει να κινούμαστε μπορούμε άραγε να ελπίζουμε σε κάτι και αν ναι σε τι;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πραγματικα εγω νομιζω δεν υπαρχει ελπιδα στον οριζοντα. ολοι τα ιδια ειναι. χαλι μαυρο. μονο αν καποτε ξυπνησουμε και αλλαξουμε τα παντα ισως γινει κατι. τωρα κοιμομαστε και δε βλεπουμε τα αυτονοητα

caramellitsa είπε...

an kai kanonika prepei na eimaste aisiodoksoi oi katastaseis den mas to epitrepoun...ki egw pistevw oti ta pragmata 8a xeiroterepsoun..kai o kallikraths 8a dhmiourghsei diafora provlhmata stous dhmous...xreiazetai polu kalh organwsh gia na exei 8etika apotelesmata..

Gorilaki είπε...

Μόνον αν ο Ελληνικός λαός κατορθώσει να αποτινάξει τον κομματικό ζυγό, η Ελλάδα θα βρει τον προσανατολισμό της και θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Αλλιώς όποιος και να ανεβαίνει στην εξουσία τα ίδια συμφέροντα θα μας κυβερνάνε με διαφορετικό προσωπείο την κάθε φορά.

Ο Καλλικράτης είναι ότι πιο ύπουλο έχει κατασκευάσει ο Ανθελληνικός νους και κανείς πολιτικός δεν μιλάει να πει την αλήθεια. Θα έχουμε στη Θράκη μία παρόμοια περίπτωση με το Κοσσυφοπέδιο, ίσως πιο άμεσα και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου θα αποσχιστούν και άλλες περιφέρειες με τη μέθοδο του Μαυροβουνίου. Τα γεγονότα της Σερβίας εφαρμόζονται και σε εμάς με διαφορετικό τρόπο. Τα παραπάνω είναι προσωπική μου εκτίμηση με βάση τα δεδομένα και εύχομαι να αποδειχτεί λανθασμένη.

Όποιος τολμήσει να θίξει αυτά τα σενάρια χαρακτηρίζεται γραφικός και απαξιώνεται. Η Ελληνική κοινωνία αδυνατεί να τα αντιληφθεί, διότι την εξουθενώνει ο Γολγοθάς της καθημερινότητας και οι καθεστωτικοί κομματικοί μηχανισμοί τα συγκαλύπτουν καλά.